Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2018 22:13 - За мотивацията
Автор: vigodakovski Категория: Бизнес   
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 16.05.2018 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ровейки из Интернет ми попадна статия, че трябва да прочетем поне 1 от списък с 10 книги, за да сме успешни бизнес-лидери. Аз бях прочел една от тях. И я бях осмислил. Не знам дали е достатъчно. Засега ми стига, защото съм прочел и доста други книги.
Ето ви и списъка

https://www.ustoi-businesscredit1.org/curious/za-motivatsiyata/

За мотивацията

10 ВЪЛНУВАЩИ КНИГИ, ОТ КОИТО ВСЕКИ БИЗНЕС ЛИДЕР ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕ ПОНЕ ЕДНА

Когато говорим за бизнес, изборът на най-полезната литература измежду всичко, което предлага пазарът, е много важно. Времето, в което живеем ни предоставя достъп до всякакъв вид материали, които могат да ни споделят полезни съвети, както за личностното ни развитие, така и за развития на бизнеса ни.

Всички тези материали са свързани с желанието за промяна – дали промяна в личния ни живот или да придобием увереност и по-лесно да посрещаме предизвикателствата в бизнеса, всичко това е част от нашата вътрешна настройка и желание.

Как обаче да задържим желанието и мотивацията за промяна и развитие по-дълго в нас?

Точно тук идва предизвикателството за всеки бизнес лидер. Точно за това тук сме подбрали 10 препоръки от нас за книги, които биха могли да ти помогнат да станеш по-успешен и независим.

 10. "Седемте навика на високоефективните хора", Стивън Кови

В своите книги Стивън Кови понякога има склонността да поучава читателя. „Седемте навика на високоефективните хора” обаче няма просто да ви помогне да развиете по-добри навици – тя ще ви убеди защо придобиването им ще ви направи по-добър човек.

Най добър цитат: „Посейте мисъл, пожънете действие; посейте действие, пожънете навик; посейте навик, пожънете характер; посейте характер, пожънете съдба”.

 9. "Как да печелим  приятели и да влияем на  другите” Дейл Карнеги

Преди Карнеги смесването на бизнес отношенията с личните се е смятало в професионалните среди за признак на задкулисие и „връзкарство”. След класиката на Карнеги двата вида отношения се считат не само за съвместими, но дори за неразделни. Той например обръща внимание на един дребен, но ключов факт – всеки обича да чува името си. Ако в общуването си с бизнес партньор по-често се обръщате към него по име, това ще изиграе съществена роля във вашето партньорство.

Най-добър цитат: „Голата истина е, че почти всички хора, които срещате, се чувстват по някакъв начин по-добри от вас и сигурен път към техните сърца е някак си, несъзнателно, да им внушите, че осъзнавате тяхното значение и да го признаете искрено”.

 8. "Мисли и забогатявай”, Наполеон Хил

За да напише тази книга, Наполеон Хил е интервюирал 40-ма милионери, за да открие общия знаменател в мисловните процеси и поведението им и да стигне до ключа към техния успех. След това, естествено, да го сподели.

Най-добър цитат: „Всички пробиви, от които се нуждаете в живота си, стоят и чакат вашето въображение. Въображението е работилницата на вашия ум, която е в състояние да преобразува мисловната енергия в постижения и богатство”.

 7. "Събудете великана в себе си“, Антъни Робинс

Има две неща, които отличават Антъни Робинс от повечето автори на мотивационна литература. Той възприема тренирането на ума и тялото по-скоро като технологично предизвикателство, отколкото като морален императив.

Най-добър цитат: „Ако не можеш, значи трябва. Щом трябва, значи можеш”.

 6. "Каквото мисли човек”, Джеймс Алън

Джеймс Алън е известен като „литературната загадка” на миналия век. Класиката „Каквото мисли човек” е издадена през 1902 година, а и досега изпреварва някои съвременни книги в същата област.

Най-добър цитат: „Мечтателите са спасителите на света. Ако видимият свят е изпълнен с измеренията на невидимото, то хората, въпреки всички свои несгоди и грехове и „мръсни” професии, се хранят с прекрасните видения на своите самотни мечтатели”.

 5. “Най-великият търговец на света” Ог Мандино

Четиринадесетте книги на Ог Мандино са продадени в над 25 милиона екземпляра на 18 езика, което го прави най-продаваният съвременен автор на книги за личностно развитие. „Най-великият търговец на света” далеч не е просто една книга за продажби. Тя извежда предприемачеството на едно ново ниво, основата на което са вярата в себе си и желанието винаги да помагате на другите.

Най-добър цитат: „Днес ще живея, сякаш това е последният ми ден. Този ден е всичко, което имам и в момента тези часове са моята вечност. Приветствам този изгрев с викове на радост, като затворник, който е помилван от смъртна присъда. Протягам ръце с благодарност за този безценен дар на новия ден”.

 4. "Не правете от мухата слон”, Ричард Карлсън

Съществена част от мотивацията е това да успееш да освободиш ума и съзнанието си от целия мисловен хаос, който я срива. Ричард Карлсън ще ви помогнете да се научите да различавате съществените препятствия от онези, които просто не си струват вниманието ви.

Всъщност, според него много малко от проблемите, за решаването и обмислянето на които ежедневно влагаме енергия, действително са такива. Карлсън е на мнение, че в основата на стреса стоят по-малко „слонове”, а предимно „мухи” – както той ги нарича, „шум в системата”.

Най-добър цитат: „Стресът не е нищо повече от една социално приемлива форма на ментално заболяване”.

 3. "Мотивацията. Изненадващата сила за това, което ни движи напред”, Даниъл Пинк

Как възприемате мотивацията – като привлекателни цели, които ни стимулират да извървим пътя до тях? Като лъскавите  награди, които ни чакат на най-горното  стъпало на професионалната стълбица? Грешка, отсича Даниъл Пънк. Много повече от това. Според  Пънк мотивацията, която ни движи, идва от различни източници, някои от които  – неподозирани за нас. Осъзнаването на движещата сила на нашите успехи ще ни помогне да я усъвършенстваме.

Най-добър цитат: „За художници, учени, изобретатели, ученици и за останалите от нас вътрешната мотивация – енергията, с която правим нещо, което ни е интересно, предизвикателно и лесно усвояемо – е от съществено значение за високите нива творчество”.

 2. "Силата на положителното мислене”, Норман Винсънт Пийл

Когато за пръв път тази книга е публикувана, психолози и теоретици я заклеймяват като еретична. Днес силата на положителното мислене е добре осъзнато оръжие в личностен и професионален план, за което Пийл има огромна заслуга. Нещо  повече – трудът му вече е научно проверен, а ефективността на съветите му – доказана.

Оптимизмът прави хората здрави – физически и психически, което определено им дава повече шансове за успех в избраното от тях поприще.

Най-добър цитат: „Действието е идеален строител и възобновител на доверие. Бездействието е не само резултатът, но и причината за страх. Може би действието, което предприемате, ще има успех; може би впоследствие ще се наложи да направите допълнителни действия и корекции. Но при всички случаи всяко действие е по-добре от липса на такова”.

 1. Твоята любима книга

Представихме ти 9 класически книги в сферата на мотивацията, кариерното развитие, самоусъвършенстването. Но какво вдъхновява теб?

Десета, пропусната тук  книга е твоята! Имаш ли индивидуален подход, който сам си изградил?

Същността на мотивационната литература е да помогне на хората да видят различните възможности за действие, които стоят пред тях. И всеки да възприеме онзи начин на мислене, който му пасва най-добре. Чуйте съветите на лидерите в тази област. Обърнете се към личния си опит и този на хората, които ви вдъхновяват. „Напишете” своята собствена мотивационна книга.



Тагове:   мотивация,   бизнес,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vigodakovski
Категория: Политика
Прочетен: 136829
Постинги: 83
Коментари: 93
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930