Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2019 13:39 - Защо 100 000 семейства загубиха доверието си?
Автор: vigodakovski Категория: Политика   
Прочетен: 340 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.05.2019 13:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е мое мнение, промених заглавието, за да отговаря на истината, подарих тази публикация на Организацияционния комитет.

На тази пресконференция няма да говорим за загубеното доверие заради Апартаментгейт.

Ще говорим за нещо много по-важно – за желанието на държавата и подбрани НПО-та да придобият огромна власт върху нашите семейства и деца и да насочат огромни финансови

ресурси от НАШИТЕ пари, за установяването на почти тотален контрол върху семействата и децата ни. Стратегията за детето официално е спряна, но неофициално и тихомълком залегналите в нея промени в законодателството се приемат. А ние ви нямаме доверие и няма да позволим това!

 

Защо това е поредната, но най-важната за нас област, в която отдавна сте загубили нашето доверие?

  1. Достатъчно е да споменем разследването на Марина Цекова от НОВА от преди 5 години, която в поредица от материали за схемата за осиновяване. „Цената на дете за осиновяване може да стигне до 30 000 Евро“. Деца за продан! В схемата са замесени както отговорните държавни институции, така и НПО – една фондация. Прецедентът го има. Случило се е вече. Припомнете си го. Хората (а ние сме все пак 100 000 души в тази група и всеки има своите контакти) говорят и за други подобни практики, но това трудно се доказва.

  2. Държавата и някои НПО искат огромна власт. Но според представително проучване на Институт Отворено Общество – София от ноември 2018 год. правителството и НПО се ползват с пълно доверие на около 4% от анкетираните. Е как да ви дадем толкова власт тогава? Частичното доверие добавя по още към 18% към резултата. Останалите отговори са „Отчасти НЕ“, „Напълно НЕ“, нямат мнение или не са отговорили. Пълното неодобрение на НПО-тата надвишава пълното одобрение с 8 процентни пункта. Показателят има стойност минус 8! Лоша репутация.

  3. НПО-тата искат къщичките от семеен тип да заменят големите домове за деца. Наричат това деинстуционализация. Всъщност това е приватизация на държавната дейност, свързана с грижата за децата. Дали са къщички, дали са по-големи ремонтирани домове, не е чак такава разликата, ако държавата си е на мястото. Но забележете! И домовете, и къщичките обикновено са собственост на държавата. Обикновено НПО-тото искат управлението и контролът над тия къщички и сини стаи и телефоните 116 111, 116 000 и др., но за това им се плаща пак от НАШИТЕ данъци. А и НПО с вече основно държавно финансиране вече май не е НПО, кое му е неправителственото? Има поделена „собственост“ на идеите и политиките, които защитава между различните свои донори.

  4. Събират се и актуализират подробни данни за децата и семействата им. За какво ли не.

А вече личните данни на над милион деца изтекоха в Интернет, според Bivol.bg. Как да имаме доверие, че няма да се злоупотребява?

  1. Подозренията ни, че ще се въвеждат норвежките практики на отнемане на деца, които станаха печално известни, се засилват от чуждестранното финансиране и обмяната на опит между на българските и норвежките власти, защитаващи правата на децата.

  2. Вече съществува регистър с 14 акредитирани организации за посредничество при международно осиновяване. Те от какво ще печелят?

  3. Как държавните чиновници и служителите в НПО-тата ще ни докажат, че те самите отговарят на високите и разтегливи критерии, които искат да наложат?

Доверие лесно се губи и трудно се печели. Защо загубихте доверието ни? - Защото мислим, че ни предавате!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vigodakovski
Категория: Политика
Прочетен: 134797
Постинги: 83
Коментари: 93
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031